WeeversNieuwstad Marknesse kijkt terug op een zeer succesvol 75-jarig jubileum!

Afgelopen 12 en 13 januari vierden wij met trots ons 75-jarig bestaan tijdens een unieke jubileumshow. Het was een reis door de tijd, van onze (hoef)smederij tot het hedendaagse innovatieve landbouwmechanisatiebedrijf, en we waren verheugd deze bijzondere mijlpaal te delen met onze gewaardeerde bezoekers. De jubileumshow bood een exclusieve blik op de nieuwste innovaties op het gebied van Tractoren, Landbouwmachines, en Tuin & Park- en Reinigingsmachines. Het smidsvuur was een levendig middelpunt waar bezoekers zelf aan de slag konden, wat resulteerde in een aanstekelijke dosis enthousiasme.

Op vrijdagochtend verwelkomden we Burgemeester R. de Groot en Wethouder L. Verduin. We namen hen mee op een rondleiding langs alle facetten van ons bedrijf, waarbij we de ontwikkelingen in de hedendaagse landbouw toonden. Als speciaal cadeau van de Gemeente mochten wij een unieke kopie van het kunstwerk “Aan de Horizon…” in ontvangst nemen.

Vrijdagavond bereikte het feest zijn hoogtepunt met zo’n 350 bezoekers. In een bevlogen speech vergeleek Adrie Weevers de robuustheid van de aftakas-stomp van een trekker, die enorm krachtiger is geworden in 75 jaar tijd van 12pk in 1949 naar ruim 300pk nu, met de robuustheid van 75 jaar Weevers in Marknesse. Na deze woorden betrad het koor Natzat de zaal en verhoogde de sfeer met o.a. een speciaal voor de familie geschreven lied.

Op zaterdag genoten bezoekers van muzikale intermezzo’s van Drumfanfare Doka en de mannen van Cantabile. De laatsten brachten een spontane ode aan moeder Trees Weevers. Voor de jongste bezoekers was er een boeiende speurtocht, waar maar liefst 75 kinderen aan deelnamen om leuke prijzen te winnen.

Met dankbaarheid kijken we terug op deze bijzondere jubileumshow en hopelijk wordt het de 4e generatie gegund om de 100 jaar vol te maken. Onze oprechte dank gaat uit naar iedereen die aanwezig was en bijdroeg aan het succes van deze mooie dagen! Bekijk in onderstaande video een korte sfeerimpressie!