Onkruidbestrijding

Onkruid bestrijding

Voor het onkruid te bestrijden is het belangrijk om de bestrating zo schoon mogelijk te houden in het voorjaar en najaar veel te vegen, daarna in het groeiseizoen bijvoorbeeld door te borstelen, hetelucht, branden of heetwater machine te gebruiken. Voor elke toepassing zijn speciaal ontworpen machines die verkrijgbaar zijn bij WeeversNieuwstad. Van particulieren tot groenbedrijven. Bij WeeversNieuwstad hebben wij alle benodigde materialen voor onkruidbestrijding.

Onkruidborstel machines

Onkruidborstelmachines

De meest gemakkelijke en efficiënte manier om onkruid te verwijderen is met een onkruidborstelmachine. Het voordeel van een onkruidborstelmachine is dat het onkruid in vrijwel elke periode verwijderd kan worden. Daarnaast is het een zeer milieuvriendelijke manier van onkruid verwijderen omdat er geen chemicaliën worden gebruikt. Deze borstelmachines zijn er in v-snaar of hydraulische borstelaandrijving, met of zonder wielaandrijving, bij sommige modellen is de draairichting in te stellen. Paul informeert je graag over al onze type onkruidborstelmachine zoals de merken Nimos en Tielbürger.

Onkruidbranders

Nog een milieuvriendelijke manier van onkruid verwijderen is het verbranden op gas. Met onkruidbranders verwijder je op een doeltreffende manier onkruid. De onkruidbranders zijn licht van gewicht en dus voor iedereen te gebruiken. Je hoeft het onkruid slechts enkele seconden te verhitten door infrarode stralingswarmte stollen de eiwitten en de vochtcellen gaan hierdoor stuk, hierdoor sterft de plant af. wat betreft de onkruidbranders hebben wij een ruim aanbod, van groot tot klein. Meer informatie ontvangen? Neem contact op met onze Tuin & Park specialist Paul Maas.

Heetwater onkruidbestrijding

De heetwater-methode is vandaag de dag de bewezen veiligste en beste oplossing om onkruid en mos te bestrijden, zonder gebruik te maken van pesticiden. Door onkruid en mos te besproeien met water van exact 99° C worden niet alleen het onkruid, maar eveneens de wortel en de zaden van de plant aangetast.

Op halfverharding en verharding is deze methode toe te passen zonder beperkingen. Hoveniers maken veel gebruik van deze methode voor rondom woningen of bedrijven. Op begraafplaatsen is het ook een prima manier om het netjes en vrij van onkruid te houden. Tegelijkertijd kunt u met deze machine ook bijvoorbeeld speeltoestellen en verkeersborden meenemen om schoon te maken tijdens uw project.