Houtverwerking machines

Houtklovers zijn gemaakt om houtstammen in korte kleine stukken te kloven zodat ze in de houtkachel gebracht kunnen waarmee je warmte in huis of bedrijf kunt creëren. Er zijn verschillende soorten: horizontale of verticale klovers. Bij de horizontale houtklover drukt de werktafel het hout tegen het mes waarbij het hout splijt en bij staande houtklover staat het hout op de werktafel en drukt het mes in het hout waarna het splijt in stukken. Aandrijving vind plaats door 220volt , 400volt , benzinemotor of aftakas aangedreven via de trekker. WeeversNieuwstad is dealer van Paldu, Pickpine, en Posch kloofmachines. Afhankelijk van houtdikte en werkomstandigheid voor het kiezen van de juiste Klover. Houtklovers worden zowel Particulier gebruikt als ook voor het professionele werk. Voor informatie kun je terecht bij WeeversNieuwstad.

Zaagkloofmachine

Zaagkloofmachine, bij deze combi word het hout meestal op een lange toevoerband tot de klover gebracht waarbij het hout automatisch op de juiste lengte word afgezagen en daarna gekloofd, hierna kan het dan via een transportband worden afgevoerd tot in kisten of zakken, zodat het klaar is voor de verkoop. Deze machine’s worden veel gebruikt bij professionele houtverwerkingsbedrijven als ook op zorgboerderijen.

Wipzaag

Een wipzaag wordt ingezet voor het afzagen van houtblokken op de gewenste lengte. Soepel lopende wip met kogellagers, de speciale constructie voorkomt het verdraaien van het hout tijdens het zagen. Veiligheidsgreep voor veilig werken met de wipzaag. Machine is makkelijk te verplaatsen. De wipzagen zijn geproduceerd van hoogwaardige stalen constructie een zeer professionele zaag om veilig mee te werken.