Grondverzet

Op het gebied van grondbewerking ben je bij WeeversNieuwstad aan het juiste adres. Wij leveren en onderhouden een ruim assortiment van deze machines, zoals: trilplaten, knikladers, mini kranen, tuinfrezen, rupsdumpers etc. Dit alles om het je gemakkelijker te kunnen maken bij de uit te voeren werkzaamheden. Bekijk hieronder ons aanbod of neem direct contact op met Tuin & Park specialist Paul Maas.

Tuinfrezen

Bij WeeversNieuwstad vindt u tuinfrezen van Nibbi en STIHL. Wij hoeven u niet te vertellen dat het omgraven van een bedrijfsoppervlakte veel tijd kost en erg intensief is. Echter is het noodzakelijk om de grond te kunnen cultiveren. Grondfrezen horen daarom al lang bij het vaste gereedschap van tuiniers, landbouwers en landschapstuiniers.

De tuinfrezen kunnen ook hun werk verrichten op vrij stijle hellingen en zelfs ook in natte gebieden. Het is ook mogelijk om extra werktuigen aan te bouwen, denk bijvoorbeeld aan een frees, ploeg, rotorkopeg, grasmaaier, aanaarder, eg, etc. Bij sommige modellen is de stuurboom 180 graden te draaien waardoor het een multifunctionele machine wordt.

Graafmachines

Yanmar mini graafmachines compact maar zeer krachtig !! Sinds Juni 2021 is WeeversNieuwstad dealer van de oer degelijke Yanmar mini graafmachines deze machines worden veelzijdig ingezet in de bouw hoveniers stratenmakers kabelleggers campings , ook heeft Yanmar de SV18E in de markt gezet, deze minigraver is geheel electrisch aangedreven.

Shovels

Van Hexelbank tot kniklader. Voor Gehl is het allemaal begonnen in West Bend, Wisconsin met een gieterij waarbij er landbouwmachines werden gemaakt voor de lokale omgeving. Sinds juni 2021 is WeeversNieuwstad dealer van Gehl shovels. Door hun korte draaicirkel zijn ze superieur, wendbaar met hoeken tot 45 graden erg handig in gebruik van deze kniklader. Compact ontworpen en oer-degelijk. Vele aanbouwdelen mogelijk door universele bevestigingsbeugel. De Gehl knikladers zijn voorzien van dikke pennen 50mm in de draaipunten, nitron staalcilinder stangen, dus geen oppervlakteroest, twee hefcilinders in de giek hierdoor betere verdeling van de hefbelasting en uiteraard ook veel beter zicht voor de bestuurder. Zit gedeelte kan worden gekanteld waardoor er gemakkelijk onderhoud aan de motor verricht kan worden. De Gehl laders hebben een vlakke vloer wat veilig en prettig werkt voor de chauffeur en met zijn Heavy duty assen worden deze Gehl shovels DE SHOVEL onder de shovels genoemd.

Rupsdumpers

WeeversNieuwstad is dealer van het bekende merk Messersi, de rupsdumper die je overal tegenkomt zowel in de bouw als bij de hovenier en de stratenmaker. Vooral in kleine ruimtes waar men niet terecht kan met grote machines is de Messersi de ideale oplossing om grond, stenen, bouwafval etc. te verplaatsen. De utillity serie is de serie die is uitgevoerd met drie tandwielpompen en twee rijgangen. De andere vier series hebben het voordeel dat ze zijn uitgerust met variabele pompen wat dan ook erg prettig werkt, dit zijn de Trusty, Evolution, Heavy, All terrain. De rupsdumpers staan op rubberen rupsen, de transmissies zijn hydrostatich. De dumpers zijn verkrijgbaar met verschillende soorten laadbakken er op gemonteerd of zelfs met een betonmixer. Voor binnen werkzaamheden of ondergronds heeft Messersi een electrisch aangedreven zelfladende dumper, de TC120-e.

Trilplaten

Een kenmerk van de Weber MT trilplaat en trilstampers is de Duitse degelijkheid, ze zijn krachtig en stevig gebouwd. De trilplaten zijn uitgevoerd met zowel vooruitlopende als achteruitlopende modellen, en dat in in verschillende werkbreedtes. Deze machines zijn tot in de kleinste detail goed doordacht en staan bekend om hun lange levensduur.

Ook de tegeltriller is een speciaal product op zich, deze beweegt zich voort op licht lopende rollen en wordt dan ook gebruikt voor het aftrillen van gevoelige tegels. Deze zijn verkrijgbaar in de modellen VPR450 en de VPR700 een werkbreedte van 42cm en 67cm.