Uw robotmaaier nu alvast op de juiste manier behandelen en in de winterstalling zetten; het kan erg veel problemen voorkomen. En wat doet u bijvoorbeeld met het laadstation van uw robotmaaier? Lees hieronder de tips!

Uw robotmaaier gereed maken voor de winter.

1. Laad de accu van de iMOW® volledig op na de laatste maaibeurt. Zo voorkomt u een diepontlading van de robotmaaier tijdens zijn winterslaap en wordt de levensduur van de accu verlengd.

2. Schakel het automatische maaischema uit en controleer of de hoogste veiligheidsstand ingesteld is. Activeer vervolgens de machineblokkering. Dit doet u door de STOP-toets ingedrukt te houden. De machineblokkering is ook te activeren via het menu van de robotmaaier: ga in het menu naar “Meer” en vervolgens naar “iMOW® blokkeren”. Bevestig vervolgens met OK. Hiermee zorgt u ervoor dat de machine niet per ongeluk vanzelf start.

3. Controleer uw robotmaaier op slijtage en beschadigingen. Zijn er versleten of defecte onderdelen? Dan is dit het geschikte ogenblik om ze te vervangen. Onze Tuin & Park specialisten staan voor u klaar. Afspraak maken? Dat doet u hier.

Stihl robotmaaier onderhoud
STIHL robotmaaier laadstation

4. Een goede reiniging is erg belangrijk. Reinig de behuizing en het gedemonteerde maaiwerk grondig met een doek. Let op: maak geen gebruik van stromend water of een hogedrukreiniger. Hiermee heeft u meer kans op beschadigingen.

5. Uw laadstation kan gewoon buiten blijven staan. Echter dient het wel goed afgedekt te worden. Gebruik bijvoorbeeld een emmer en maak deze vast. Zorg dat de adapter los is gekoppeld van de stroom en berg deze op.

6. Berg de robotmaaier binnen op. Let op dat de temperatuur in deze ruimte niet onder de 5 graden komt.

Ook belangrijk: Zet brandstof machines met een volle tank weg, bij voorkeur met Aspen 4T

Heeft u andere Tuin & Park machines met brandstof? Zet deze machines met een volle tank weg. Waarom? Omdat u hiermee voorkomt dat het brandstofsysteem verstopt raakt. Maak in dit geval gebruik van Aspen! Dit is langer houdbaar in vergelijking tot andere brandstoffen. De Euro95 van tegenwoordig wordt bij lang stilstaan van de grasmaaier een snotterige substantie. Dit geeft in het voorjaar veel (start)problemen.

ASPEN 4T

U kunt dit probleem heel makkelijk voorkomen door de laatste 2 á 3 keer in dit maaiseizoen te tanken met de Alkylaat benzine van Aspen: Aspen 4T. Deze brandstof blijft namelijk wél minimaal 2 jaar goed. Het voordeel? Onnodige problemen en kosten in het voorjaar voorkomen. Daarnaast is Aspen 99% schoner dan gewone benzine. Dat is niet alleen beter voor de machine, maar ook voor het milieu. Aspen 4T is bij ons in de winkel verkrijgbaar: 5 liter voor €23,82 incl. BTW.

Uw Tuin & Park machines zo netjes mogelijk in winterstalling? Onze Tuin & Park specialisten helpen graag bij het onderhoud. Wij hebben de werkzaamheden en prijzen per machine voor u op een rijtje gezet. Ontbreekt er informatie over uw machine? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.