Mijlpaal: 35 jaar geleden zetten Tonny en Rian Weevers hun handtekening voor de overname van Nieuwstad – Lelystad.

Afgelopen week vierden we een mijlpaal: 35 jaar geleden zetten Tonny en Rian Weevers hun handtekening voor de overname van Nieuwstad – Lelystad van de firma Roeleveld uit Breukelen. De overname, met terugwerkende kracht tot 1 april, markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk. Na 4 jaar Weevers Emmeloord (voorheen Nieuwstad – Emmeloord) te hebben geleid gingen Tonny en Rian zelfstandig verder. Met hun ervaring met Massey Ferguson inmiddels stevig verankerd, stond het duo voor een uitdagende maar opwindende toekomst.

Teamfoto 35 jaar geleden

Toen telde ons team 3 monteurs (zie bovenste groepsfoto) – Will Joosten, Dick Lingeman en Alfred Oomen, meewerkend werkplaatschef Piet Postma – verkoper Wim de Bekker en boekhouder Henk de Boer. Tonny kwam erbij als bedrijfsleider en na het vertrek van Henk de Boer nam Rian de administratie op zich.

De afgelopen 35 jaar zijn er grote veranderingen geweest. Sommige merken zijn verdwenen, anderen zijn gegroeid. In 2007 openden we een nieuwe werkplaats met vloerverwarming, een trekkerteststation en bovenloopkranen. Onze Tuin & Park-afdeling groeide aanzienlijk en speelt nu een belangrijke rol in Flevoland.

Met het samengaan met Weevers Marknesse is WeeversNieuwstad BV ontstaan. We opereren nu breed in Flevoland, en soms daarbuiten. Grotere bedrijven geven de mogelijkheid tot specialisatie en zijn interessant voor leveranciers.

Met trots vertegenwoordigen we topmerken zoals Massey Ferguson, Agxeed, AP, Hardi, Maschio-Gaspardo, Bijlsma Hercules, HOAF en anderen. We zijn klaar voor de toekomst.

PS. Wil je deel uitmaken van ons team als verkoper of monteur? Bekijk onze vacatures of kom gerust langs voor een kennismaking!