In onze rubriek “ONZE VAKMENSEN” lichten we onze eigen vakmannen uit. Deze week spraken wij monteur landbouw Geert Schuringa. 

Geert versterkt sinds april dit jaar ons team van landbouw monteurs in Marknesse. Hij mag dan pas kort bij ons werken, toch kent Geert het bedrijf als geen ander. Al als kleine man kwam hij met zijn vader of opa onderdelen halen in Marknesse, de opa van Geert was namelijk sinds het begin van Weevers Marknesse al vaste klant.

Voordat Geert als landbouwmonteur aan de slag ging, sleutelde hij nog aan vliegtuigen: “Voor ik hier werkte heb ik eerst de 8 jarige opleiding vliegtuigtechniek gevolgd. Hierbij heb ik stage gelopen bij vliegveld Twente, Transavia en de KLM”. Na zijn opleiding is Geert het bedrijf van zijn ouders ingestapt, welke hij momenteel samen met zijn moeder en zussen runt. Geert sleutelt drie dagen per week in onze werkplaats in Marknesse en die combinatie gaat naar volle tevredenheid: “De flexibiliteit binnen WeeversNieuwstad bevalt mij erg goed. Ik krijg voldoende ruimte om het allemaal rond te krijgen. De flexibiliteit maakt dat ik het werk goed kan combineren”.

Ondanks dat Geert pas een aantal maanden aan het werk is, heeft hij het erg naar zijn zin op de werkvloer bij WeeversNieuwstad: “Eigenlijk ben ik nog geen negatieve dingen gekomen in de tijd dat ik hier nu werk. Binnen het team is het ook heel erg gezellig en is er geen frictie tussen de collega’s. De klussen die ik tot nu toe uitgevoerd heb zijn mij allemaal ook goed bevallen. Op de vraag of er een beetje sfeer in het team zit hoeft Geert niet lang na te denken: “De sfeer is goed en er is altijd ruimte voor een lolletje tussendoor. Iedereen hier wil elkaar helpen en dat maakt dat ik ook iedereen kan aanraden om hier te komen werken. Het is een super mooi bedrijf met een hele goede werksfeer.”

Geert is nu monteur landbouw maar heeft ambities om verder te groeien binnen WeeversNieuwstad. “Ik wil naast sleutelen ook doorgroeien binnen het bedrijf en die ruimte krijg ik hier ook. Zo is mij laatst aangeboden om keurmeester te worden voor de spuiten”, aldus Geert.

Ben je net als Geert op zoek naar een flexibele werkgever met doorgroeimogelijkheden? Kom dan gerust eens langs in één van onze vestigingen in Lelystad, Marknesse of Rutten. We hebben namelijk nog een aantal technische vacatures openstaan!