Pieter Drost uit Zeewolde investeert in Bogballe strooier met geer-strooien

Pieter Drost uit Zeewolde heeft al jaren ervaring met de weegstrooier van Bogballe. Hoewel ISO-BUS al enige tijd op de markt was, waren zijn trekkers hier nog niet op voorbereid. Inmiddels is zijn trekker uitgerust met GPS en ISO-BUS, en wilde Pieter investeren in een nieuwe strooier met geer-strooien.

Trekker met Bogballe


Bogballe staat bekend om zijn viervoudige overlap, waardoor “banen” in het gewas worden uitgesloten. Vanuit de terminal is kantstrooien eenvoudig in te stellen. Het scherm vraagt of het gaat om van- of naar de kant strooien. Bij naar de kant strooien wordt de draairichting van de strooischotels omgedraaid en wordt de achterkant van de strooivingers gebruikt. Bij van de kant af strooien gaat één kant van de bak dicht en wordt een geleideplaat ingezet om precies tot achter de trekker te strooien.

Een nieuwe eigenschap is het eenvoudig reinigen van de strooier. Door de beschermbeugel weg te draaien, ontstaat er meer ruimte om te reinigen of strooivingers te wisselen. Om de strooier te legen of af te laten draaien, kan nu een luik in de strooischijf worden verwijderd, zodat de kunstmest door de strooischijf valt. Met de optie Section Control Dynamic wordt het strooibeeld naar links of rechts aangepast als er in een geer wordt gestrooid, maar blijft het volledig overlappende strooibeeld behouden. Dit is uniek in de strooiwereld! De VT op ISO-BUS heeft een geheel nieuwe layout gekregen, die beter past bij touchscreen bediening.

Bij de aflevering van de strooier werd Pieter verrast door de eenvoud van ISO-BUS. Dit was letterlijk Plug and play. Diezelfde middag stuurde Pieter al een filmpje met het beeld van de terminal al strooiend over de akker.


Wil je meer informatie over de Bogballe kunstmeststrooier? Neem dan contact met ons op!