Bijlsma Hercules ontvangsbunker afgeleverd aan C.A.N. de Jong Bloembollen uit Rutten.

U vraagt, wij draaien! In samenwerking met Bijlsma Hercules hebben wij een ontvangsbunker ontwikkeld die perfect aansluit bij de behoeften van C.A.N. de Jong Bloembollen uit Rutten.

Voorheen maakte De Jong gebruik van twee verschillende verwerkingssystemen. Het ene product moest worden gespoeld, terwijl het andere al volstond met sortering maat. Ze kwamen zelf met het idee om de afvoerband ook terug te laten lopen, zodat het product onder de stortbunker op een dwarsband wordt gelegd. Op deze manier kan het product vanaf de zijkant van de machine naar een sorteermachine worden gebracht. Na het maken van een ontwerp op papier, is er in Franeker begonnen met de bouw van de ontvangsbunker en het resultaat mag er zijn.

Dankzij de frequentieregeling van alle banden kan een nauwkeurige afvoerstroom worden geregeld, waardoor de gehele verwerkingslijn op de meest efficiënte manier kan worden gebruikt. De Bijlsma Hercules BSB 8124 XXL, met een losbodembreedte van 2.400 mm, een losbodemlengte van 8.100 mm en een inhoud van ongeveer 15 ton, is uitgerust met een automatische capaciteitsregeling om een gelijkmatige productstroom op de overnameband te garanderen.

Wij danken C.A.N. de Jong Bloembollen voor het vertrouwen en wensen hen heel veel werkplezier!