Drie nieuwe merken bij WeeversNieuwstad

Bijlsma Hercules, ROPA en Samon versterken elkaar.

Het kwam agrarische krant ‘De PolderAgrariër’ ter oren dat we bij WeeversNieuwstad enkele veranderingen hebben toegepast in ons aanbod. Binnen ons mechanisatiebedrijf met vestigingen in Lelystad, Marknesse en Rutten zijn we dealer geworden van drie bekende merken. De Polderagrariër schreef het volgende persbericht:

Een jaar lang heeft WeeversNieuwstad zich georiënteerd op nieuwe dealerschappen, bedrijven bezocht, zich goed ingelezen en ingeleefd in de verschillende machines en in wat haar klanten nodig hebben. Met trots presenteren zij dan ook de drie nieuwe merken van Weevers Nieuwstad: Bijlsma Hercules, ROPA en Samon. ‘Belangrijk was dat we merken zochten die door alle vestigingen en dus in heel Flevoland verkocht kunnen worden.

Ons pakket wordt er breder door. Bleven we eerder “buiten” de schuur, nu met Bijlsma Hercules erbij gaan we ook de schuur in en kunnen we naast het in- en uitschuren, ook machines leveren voor sorteren en opzakken van onder andere aardappels, peen en uien.’

Bijlsma Hercules is niet helemaal nieuw voor WeeversNieuwstad. In de vestiging Lelystad wordt het merk al langer gevoerd. Het bijzondere aan Bijlsma Hercules is dat zij veel klantspecifiek bouwen. De klant krijgt maatwerk voor een redelijke prijs. Zij bieden oplossingen vanaf de akker, de verwerking tot aan de supermarkt.

ROPA is een Duits merk dat zich de laatste jaren steeds verder heeft ontwikkeld en gespecialiseerd in machines voor de aardappeloogst. De hoogwaardige hydraulisch aangedreven aardappelrooimachines en loofklappers brengen grote voordelen met zich mee voor de klant. Alle reinigingseenheden behouden hun optimale toerental, onafhankelijk van het toerental van de aftakas. Voor de medewerkers van WeeversNieuwstad is deze vorm van aandrijving nieuw, maar niet onbekend. Het mooie van ROPA, en daarom hebben we ook voor hen gekozen, is dat zij in de nabije toekomst meer machines voor de aardappelteelt op de markt willen brengen en wij mogen daarin meedenken. Zo kunnen we samen groeien. Zij hebben veel kennis in bietenrooitechnieken, terwijl wij beter zijn in de aardappeltechniek. Zo kunnen wij onze kennis inbrengen en kunnen we samen verder ontwikkelen. Wij zijn blij dat ze voor ons hebben gekozen om mee te groeien. Het is ook een waardering naar onze medewerkers en we worden daar zelf ook weer scherper van.’

Samon is specialist in uien oogstmachines. ‘Het goede van Samon is dat ze ook uit de Noordoostpolder komen, dus lekker dichtbij en ze weten precies wat er speelt en leeft in de polders. Zij kunnen direct inspringen op de vraag vanuit het veld’. De hoofdmoot zijn machines voor de oogst van uien, loofklappers, rooiers en laders ontwikkeld i.s.m Flevolandse akkerbouwers. Samon is een merk van Ellens landbouwtechniek in Nagele waarbij Ellens zelf de vaste klanten uit omgeving Nagele nog houdt.

‘We zijn blij met deze drie merken en dat deze merken ons het vertrouwen hebben gegeven. Elk merk heeft zijn eigen specifieke technieken, maar onze medewerkers zijn echte techneuten en zijn snel thuis in nieuwe en innovatieve machines” besluit Peter Weevers.

WeeversNieuwstad was eerder dealer van Grimme, en blijft het onderhoud doen van de Grimme machines van hun klanten en het leveren van onderdelen.

Wil je meer weten over de machines van ROPA, Bijlsma Hercules of Samon? Voel je vrij om contact op te nemen met onze verkoopafdeling. We vertellen je graag meer over deze fantastische machines!