Geavanceerde Garford schoffeltechniek

Gewasverzorging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals chemisch of mechanisch. Vanwege de regelgeving en stijgende prijzen van chemische middelen worden deze technieken steeds vaker gecombineerd. Bovendien worden bodems niet alleen voor onkruidbestrijding bewerkt door middel van schoffelen of het breken van een korst met een wiedeg. Er zijn genoeg redenen om je te oriënteren op dit gebied. Als dealer van Garford schoffeltechniek biedt WeeversNieuwstad geavanceerde oplossingen. Het Engelse merk Garford levert niet alleen schoffeltuigen, maar ook geavanceerde cameratechnologie voor precisie.

Robocrob sideshift met camerabesturing
De Robocrob sideshift met camerabesturing kan worden gebruikt in combinatie met een Garford schoffeltuig of kan worden geleverd met een driepuntbevestiging voor gebruik met bestaande schoffels of meerdere schoffels. Verschillende soorten schoffels, schijven, bladbescherming, vingerwieders en sporenwissers zijn verkrijgbaar. De schoffelelementen worden met een hydraulische cilinder op een vaste druk ingesteld om altijd op dezelfde diepte te schoffelen. Sectieaansturing is zelfs mogelijk voor in- en uitschakelen, zelfs in geren.

Garford: Schoffelen in de rij
Garford gaat verder waar anderen stoppen, want schoffelen in de rij is echt een stap verder. Voor de “inrow” schoffel wordt dezelfde bedieningsterminal en camera gebruikt. De schoffel, in de vorm van een hoefijzer, wordt aangedreven door een elektromotor en draait precies om het gewas heen. Timing en precisie zijn essentieel. Op het scherm zijn twee kruisjes zichtbaar: een groene die aangeeft waar het gewas zou moeten staan en een blauwe die realtime door de camera wordt gedetecteerd. Op basis hiervan draait de schoffel proportioneel om het gewas. Als er even geen gewas is, blijft de schoffel stilstaan. Met de cameraherkenning van het gewas is spotspraying mogelijk, waarbij alles wat geen gewas is nauwkeurig wordt bespoten. Voor WeeversNieuwstad was de jarenlange ervaring en het uitgebreide scala aan mogelijkheden de reden om voor Garford te kiezen, naast het feit dat het geleverd wordt door Homburg Holland.

Nieuwe aanwinst bij AEBV: Garford 12×50 cm schoffelmachine
Onlangs heeft AEBV van de familie Van der Eijk uit Lelystad een Garford 12×50 cm schoffelmachine in gebruik genomen. Het hydraulisch opvouwbare frame heeft een werkbreedte van 6 meter en zal worden ingezet in de bieten- en bonenteelt. De Robocrob sideshift maakt gebruik van schijven voor stabiele besturing, en om in de rijen te kunnen werken, is de schoffel voorzien van vingerwieders. De ISO-BUS sectieaansturing is ideaal voor perceel met geren.

Garford demo tijdens het Onkruidplatform van Cosun Groeikracht
Wij zijn enthousiast om a.s. donderdag (7 juni) deel te nemen aan het Onkruidplatform van Cosun Groeikracht met onze Garford-machine! Je bent van harte welkom aan de Dodaarsweg 53-49 in Zeewolde.

Programma:
13:15 uur: Inloop
13:30 uur: Welkom en korte uitleg over Groeikracht en de demo
13:50 – 16:30 uur: Bezichtigen en demo van machines (waaronder Garford)
Na afloop is er ruimte om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Wij kijken uit naar een inspirerende dag en zien jullie graag op donderdag in Zeewolde! Tot dan!