Demonstratie van de KUHN EL 162-300 BioMulch frees!

Momenteel zijn wij druk aan het demonstreren met onze KUHN EL 162-300 BioMulch frees. De frees wordt ingezet als alternatief voor het omstreden gebruik van onkruidbestrijder glyfosaat. De BioMulch frees van KUHN is speciaal ontwikkeld om niet dieper dan 3 tot 6 centimeter te werken. Dit betekent dat de machine (resistente) onkruiden kan vernietigen en groenbemester kan inmengen voor een optimale afbraak. Bovendien kan de frees ook worden gebruikt om organische meststoffen of compost in de toplaag te werken. Hiermee wordt er een vals zaaibed aangelegd, zodat onkruidzaden en graanopslag tot kieming kunnen komen.

De EL 162-300 heeft een maximale werksnelheid van 10 km/uur, heeft een werkbreedte van 3 meter en is voorzien van 72 haakmessen met een hoek van 95°. Deze messen zijn speciaal ontworpen om wortels van onkruiden en groenbemester effectief door te snijden en gewasresten te verkleinen alvorens deze in de toplaag worden gemengd. De hydraulisch instelbare achterklep kan gesloten worden voor een intensievere werking of geopend worden om het materiaal naar achter te werpen. De diepte-instelling is te bepalen via vier loopwielen aan de voorkant van de frees.

De BPR 305 Pro klepelmaaier van KUHN kan aan de voorkant van de trekker gemonteerd worden voor het inwerken van grote hoeveelheden groenbemester. De klepelmaaier is de perfect aanvulling op de BioMulch frees. De BPR 305 Pro kan gemakkelijk gewassen tot 1,5 meter hoogte versnipperen. Hierdoor hoeft de frees vervolgens alleen nog de maar de wortels door te snijden en alle gewasresten te mengen met de toplaag.

Interesse in de KUHN EL 162-300 BioMulch frees? Neem dan contact met ons op voor een demonstratie. De demonstratie kan worden uitgevoerd met één van onze Massey Ferguson demo tractoren of met uw eigen trekker.