“Het past perfect in het bouwplan”.

“Het past perfect in het bouwplan”, aldus Aard Robaard van de Meerhof Dronten. Aard heeft gras-groenbemester gezaaid in de graanstoppel waar de demo ecoploeg van Koeckhoven werd ingezet. Met een ploegdiepte van 18 cm, het nieuwe JK-rister, tipkouters en voorscharen werkt de Ovlac de gewasresten perfect onder. 

Het bovenover rijden spreekt Aard enorm aan: “De Massey Ferguson 7480 kan ‘m goed heffen en rijdt met 1350 toeren over het veld.” De demoploeg is voorzien van 8 scharen met een snijbreedte van 31,5 cm. waardoor de GPS op 2,50 meter is ingesteld. Door de kleine snijbreedte zijn er minder oneffenheden wat het bewerken in het voorjaar bevordert en waardoor je een betere aansluiting van het gewas krijgt.

Door zijn goede dekking en vlakke werking besluit Aard om een 9 schaar te bestellen. Dit om niet te kort op de ploegvoor te rijden en toch de gehele wielspoor onder te werken. Al de volgende dag is de nieuwe Ovlac JK-9 afgeleverd en in werking gesteld. WeeversNieuwstad dankt Aard voor het vertrouwen en wenst hem veel ploeg plezier.