Innovatie en Samenwerking: Het Succesverhaal van de HOAF TWINROW. Afgeleverd aan Stefan van Woerden.

In 2014 heeft Stefan van Woerden uit Biddinghuizen een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het nieuwe model HOAF branders. Met de uitbreiding van zijn areaal had Stefan behoefte aan meer capaciteit. Het eenvoudigweg verbreden van de machine zou leiden tot een zwaarder apparaat, wat geen ideale oplossing leek. Daarom werd er gezocht naar een technische verbetering, wat resulteerde in de keuze voor de TWINROW.

De TWINROW bestaat uit een dubbele rij branders met verschillende invalshoeken: de eerste rij brandt onder een hoek van 60° en de tweede rij, daar tussenin, onder een hoek van 45°. Deze configuratie zorgt ervoor dat onkruid en loof van meerdere kanten effectief worden bestreden. De lange branderbak houdt de warmte zo lang mogelijk vast, waardoor de infraroodstraling zijn werk kan doen en zo de capaciteit verhoogt.

Het gas wordt via een Venturi-effect gemengd met zuurstof in de luchtkamer, gevoed door een hydraulische ventilator. Lucht die niet voor verbranding wordt gebruikt, stroomt aan de voorzijde door een rooster naar buiten als een luchtgordijn. Dit vermindert windinvloeden en zorgt voor extra hitte onder de branderbak. Aan de voor- en achterzijde van de machine zijn kettinggordijnen bevestigd, die respectievelijk windinvloeden tegengaan en de warmte vasthouden.

Op het touch bedieningscherm worden de drie branderbakken (3×1,50 meter) weergegeven, elk met hun eigen druk- en ventilatorsnelheid.

De TWINROW is een groot succes en marktleider in brandertechnologie geworden, mede dankzij de betrouwbare prestaties en uitstekende service. Dit heeft velen overtuigd om voor HOAF te kiezen.

Na 10 jaar gebruik van het eerste TWIN model, heeft Stefan van Woerden besloten om een nieuwe TWINROW aan te schaffen. De eerste reacties zijn zeer positief: de nieuwe brander is efficiënter en sterker. Met het grote Niecon wielstel zijn er minder problemen met kapotte lagers en wordt de machine beter ondersteund op het land.

HOAF blijft innoveren en dankzij de voortdurende samenwerking met gebruikers zoals Stefan, blijven ze aan de top van brandertechnologie staan.


Wil je meer informatie over één van de HOAF branders? Neem dan contact met ons op!