Zitmaaiers

Zitmaaiers zijn er voor de grotere oppervlakten wat er gemaaid moet worden. Met de zitmaaier maai je grote velden in een korte tijd. Op de juiste zitmaaier zit je comfortable zodat je relaxt het gras kan maaien. Zitmaaiers zijn te verkrijgen vanaf 76cm maaibreedte mulchen, zijuitworp, achteruitloop of grasopvang. Zitmaaiers zijn er in trekkermodel, Zeroturn en frontmaaier. Zitmaaiers worden aangedreven door een benzine / diesel of zelfs ook al op accu.

Voor een kleiner werkterrein zal doorgaans een kleiner model zitmaaier al uitkomst bieden. Heeft u een groot werkterrein dan is comfort en efficiënte ook van belang en kunt u beter een grotere zitmaaier kopen. Ook obstakels in het werkterrein, zoals wortels van bomen, betegelde terrassen en hoogte verschillen zijn belangrijk om in uw overweging mee te laten wegen.

STIHL zitmaaier

Waarom een zitmaaier?

Een zitmaaier koopt u voor een aantal jaren. Het is daarom belangrijk dat u bij de aankoop van een zitmaaier weet waar u op moet letten. Zo hebben de grote modellen het maaimechanisme veilig onder het voertuig, terwijl bij de kleinere zitmaaier modellen de messen zich voor de zitmaaier bevinden. Denk ook aan bijvoorbeeld het bedieningsgemak. Zitmaaiers kunnen worden bestuurd te hand of te voet of door een combinatie van beiden. Wat moet de zitmaaier verder allemaal kunnen? Wilt u eenvoudig kunnen draaien, wat is dan de draaicirkel en kan de zitmaaier ook achteruit en versnellen? Ook de maaihoogte is een belangrijke eigenschap van de zitmaaier. Niet alle zitmaaiers zijn instelbaar voor iedere maaihoogte.

Al bekend met een Zeroturn grasmaaier?

Zeroturn grasmaaier is een hot item in ons assortiment voor zowel de particulier als de professional. Deze maaiers zijn zeer wendbaar kunnen om hun eigen as draaien (0 graden draaicirkel) snel en betrouwbaar maaien. Gemakkelijk en zonder enige moeite te besturen dmv 2 stuurhendels. Uitgevoerd met krachtige benzine of dieselmotor, zoals de Toro. Maar sinds kort met de EGO Zeroturn ook volledig elektrisch.

Kies voor meer maaicomfort

Geavanceerde zitmaaiers, welke je op kunt bergen in een schuur, kunnen het gemaaide gras opvangen en zelfs weer verspreiden over het gazon. Ook het aantal messen en de breedte van de totale messenset is belangrijk om te weten. Een groter aantal messen vergroot het maaicomfort en zal een tijdsbesparing kunnen opleveren